Kursiyer Ve İşveren Açısından Kaçırılmayacak Fırsat

ASO Sürekli Eğitim Merkezi Kurucu Temsilcisi ve aynı zamanda Serdar Plastik Yönetim Kurulu Başkanı olan Serdar TÜTEK ve Serdar Plastik’in Birim yöneticileri ASO Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret ederek; derslik, atölye ve laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.

Ziyarette esnasında ASO Sürekli Eğitim Merkezi atölyelerinde bulunan makinelerin sanayide kullanılan makinelerle birebir aynı olduğunu vurgulayan Serdar Tütek; “12 hafta boyunca bu atölyelerde teorik ve laboratuvar eğitimi alacak olan kursiyerlerin aldıkları eğitimi üretim ortamında pratiğe dökerken hiçbir yabancılık çekmeyeceğini” belirtti.

Serdar TÜTEK, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü işverenlerin talepleri doğrultusunda hazırlanan müfredat programı ile yetiştireceklerini belirterek “Birinci 12 haftalık dönemde 5 gün ASO Sürekli Eğitim Merkezinde eğitim alacak olan kursiyerler haftada 1 gün de işletmede işbaşı eğitimine gidecek. Böylece işverenler; işe almayı planladığı kursiyerin mesleki gelişimini haftalık olarak gözlemleme imkânına sahip olacak. Birinci 12 haftalık dönemi tamamlayan kursiyerler ikinci 12 haftalık dönemde haftada 6 gün işletmede mesleki uygulama eğitimi alacak. 24 haftalık eğitim sonrasında başarılı olan kursiyerlerin en az %50’sini işletmeler minimum 24 hafta istihdam etmek zorunda. Kursiyerlere ilk 24 hafta süresince ödenecek olan günlük 77 TL cep harçlığı ile iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası İŞKUR karşılayacak. Bu süreçte hem kursiyerler hem de işverenlerin gideri olmayacak. Hem kursiyerler açısından hem de işverenler açısından kaçırılmayacak bir fırsat” dedi.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Scroll to Top