ASO-SEM VE KALYON AKADEMİ ARASINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ ALANINDA NİTELİKLİ ELEMAN İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Kalyon PV Solar Akademi ve ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM) iş birliğiyle Ankara nitelikli personel yetiştirilmesi konusunda yol haritasının belirleneceği çalıştay düzenlendi.

Kalyon Akademi de gerçekleşen çalıştaya ASO Başkanı Sayın Nurettin Özdebir, Kalyon PV İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ersan Tüfekçi, ASO-SEM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Serdar Tütek, ASO 1.OSB Bölge Md.Yrd. Sayın Kamil Sunal, Kalyon PV Solar Akademi Müdürü Sayın Prof.Dr.Yusuf Arayıcı ve ASO-SEM Müdürü Sayın Dr.Ruhi Kılıç katıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada ekonominin temel girdilerinden olan enerjinin üretimi, verimliliği ve Ar-Ge çalışmalarının inovasyon için altyapı sağlayacağını ifade ederek, “Özellikle yenilebilir enerji alanında yüksek mesleki yeterlilikler kazanmış nitelikli personel konusunda işletmelerin desteklenmesi ülkemiz sanayisi için vazgeçilmez önemdedir” dedi.

Kalyon PV İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ersan Tüfekçi de ingot, kütük, hücre ve modül olarak dört ana fabrikada dört farklı ürün üretimi esasları hakkında bilgilendirme yaptı.

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek ise ASO 1.OSB’nin faaliyetleri ve ASO-SEM’in çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Scroll to Top