DİVET Projesi’nin, Paydaşlar Danışma ve Yaygınlaştırma Toplantısı online olarak yapıldı.

ASO-SEM ve Macro Danışmanlık iş birliğinde gerçekleştirilen DİVET Projesi’nin, Paydaşlar Danışma ve Yaygınlaştırma Toplantısı online olarak yapıldı.

Toplantıya ASO Başkanı Nurettin ÖZDEBİR, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Salih CANBAL, Ulusal Ajans Uzman İletişim Başkanı Abdullah ŞAHİN, ASO-SEM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar TÜTEK, MEB Sosyal Projeler Dairesi Uzmanı Halil Emre SEÇKİN ve 45 adet firma temsilcisi katıldı.

İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı Yoluyla İhracat Becerisi geliştirmesi üzerine AB projesi çerçevesinde Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den ortakların yürüttüğü 480 saat ve 3 aylık dönemde işbaşı eğitimleri işletmelerde gerçekleşen kişilere mesleki yeterlilik kazandıracak bir sertifika programı ASO ya bağlı yaklaşık 20 işletmemizin ihracat ve pazarlama, IK ve personel dahil olmuştur. ASO-SEM iş birliğinde yapılan pilot eğitimlerde, 70 aday kayıt oldu, 30 katılımcı 118 saat ZOOM üzerinden verilen ve 3 ay işbaşında uygulamalı eğitim programını başarı ile tamamladı. Öğrencilerden Avrupa Yeterlilik Çerçevesi sınavına girme talebi gelmedi. Programı başarıyla tamamlayan 30 katılımcıya başarı sertifikaları verildi.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Scroll to Top