ASO Sürekli Eğitim Merkezi Ve Model Fabrika Türkiye’nin Yüz Akı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1.OSB Başkanı Niyazi Akdaş ve Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak’ın da aralarında bulunduğu heyet, Türkiye’de bir ilk olan Model Fabrikayı ve ASO Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret etti. 

Yoğun katılımla gerçekleşen ziyarete Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1.OSB Başkanı Niyazi Akdaş, TÜSİAV Başkanı Sarıtoprak’ın yanı sıra ASO ve ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayiciler ve akademisyenler katıldı. 

Yalın üretimle katma değeri olmayan işleri süreçten çıkararak verimliliği ve kaliteyi arttırdıklarının altını çizen ASO Sürekli Eğitim Merkezi Kurucu Temsilcisi Serdar Tütek Türkiye’de bir ilk olan Model Fabrika uygulaması için şunları söyledi: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının teknik işbirliği ile yürütülen Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinin uygulama ortağı olduğu Model Fabrika uygulaması ile işletmelerimize yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme, enerji verimliliği ve diğer konularda gerçek bir üretim ortamında bir fabrikanın daha verimli olması için gereken her şeyi test ederek öğretmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

NURETTİN ÖZDEBİR: “MODEL FABRİKA SANAYİCİLERİMİZE ENDÜSTRİ 4.0’I ÖĞRETECEK”

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, verimliliğin Türkiye’nin en önemli sorunlarından olduğunu belirterek, “Model Fabrika uygulaması ile temel amacımız, yalın üretimi başaran firmalarımıza sonrasında Endüstri 4.0’ı öğretmek. Endüstri 4.0’ı uygulayabilmek için yalın üretimi bilmek lazım. Sürdürülebilirliğin devamı için çok önemli Model Fabrika uygulaması çok önemli” dedi. 

NİYAZİ AKDAŞ: “KOBİ’LERİ VERİMLİLİK AÇISINDAN BAŞARILI KILMALIYIZ”

ASO 1. OSB Başkanı Niyazi Akdaş özellikle KOBİ’lerin yalın üretim üzerinde durması gerektiğine dikkat çekerek, “Ucuz işçilik verimliliği düşürdüğü için üretim daha pahalıya geliyor. Model Fabrika, özellikle KOBİ’lerde Türk sanayiine faydalı olacak bir uygulama. KOBİ’leri verimlilik açısından ne kadar başarılı kılabilirsek o kadar rekabetçi oluruz” dedi. 

PROF. DR. ERKAN İBİŞ: “ÜLKEMİZ İÇİN FAYDALI OLACAĞINA EMİNİZ”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de iş dünyası açısından verimliliğin önemine işaret ederek; zaman kaybettiren süreçleri ortadan kaldırarak verimliliğin ne kadar arttırdığını işin içerisinde rol alarak deneyim edindik. Ülkemiz için faydalı olacağına eminiz. Model Fabrika uygulaması KOBİ’ler için, ASO Sürekli Eğitim Merkezi ise yaparak ve yaşayarak öğrenmek için düşünülmüş güzel bir merkez. Diğer takım her ne kadar bize fırsat verdiyse de takımı kutlamak istiyorum. Bizim takım Niyazi Akdaş başkanlığında organize bir şekilde çalıştı. Demek ki 60’da olsak 70’de olsak üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

VELİ SARITOPRAK: “TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI KURULUŞLARIMIZ”

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak;  “Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Platfromu” ile 5 yıl boyunca sanayicileri üniversiteye, üniversiteye de sanayicileri çekmek için arada köprü olduk. Rektörümüze çok teşekkür ediyorum, üniversitelerinin kapısını iş dünyasına ve Sivil toplum Kuruluşlarına açtılar. Niyazi Başkanımı ve ekibini kutluyorum. Çok güzel bir eser çıkarmışsınız ortaya. Eğitim adına fevkalede faydalı çalışmalar yapıyorsunuz. ASO Sürekli Eğitim Merkezi ve Model Fabrika; Ankara Sanayi Odası’nın Ankara’nın, ve Türkiye’nin yüz akı. Bize gelen heyetleri buraya kanalize etmeye çalışacağız”. 

Ziyaret, ASO Sürekli Eğitim Merkezi derslik, atölye ve laboratuvarların gezilmesiyle son buldu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Scroll to Top